Ecoterapie | Noduli tiroidieni

Ecoterapia pentru nodulii tiroidieni este cea mai bună alternativă de tratament și este singurul tratament neinvaziv din lume. Tratamentul are la bază tehnologia HIFU

Zona gâtului este compusă din mai multe organe, elemente viscerale, nervoase și vasculare care pot fi centrul inflamațiilor, infecțiilor sau tumorilor.

Printre acestea, tiroida este o glandă care joacă un rol cheie în metabolismul nostru. Când aceasta nu funcționează corect pot apărea consecințe mai mult sau mai puțin severe.

P A T O L O G I E

Nodulii tiroidieni sunt benigni la aproximativ 95% dintre cazuri.  Aceștia sunt, de obicei, asimptomatici, fără alte urmări. Cu toate acestea, este important să vizitați un medic de îndată ce apare o formațiune palpabilă. Aceasta deoarece 5% dintre noduli pot fi cancerigeni. Mai multe metode de imagistică, cum ar fi scintigrafia sau ultrasunetele, sunt folosite pentru observarea nodulilor.

Diagnosticul este stabilit în baza analizelor de sânge care determină nivelul hormonilor tiroidieni.

Nodulii tiroidieni palpabili sunt descriși la 5% din populație. Sunt mai frecvenți la persoanele cu deficiență de iod, la persoanele în vârstă și de până la patru ori mai frecvente la pacienții de sex feminin.

Ecoterapia pentru noduli tiroidieni imagine general

Metode de tratare

Alegerea tratamentului va depinde de tipul de nodul.

 • Monitorizarea regulată. În cazul unui nodul benign, fără simptome asociate, nu se recomandă nici un tratament. O monitorizare regulată ar trebui efectuată pentru urmărirea evoluției sale.
 • Tratamentul cu iod radioactiv. Nodulii care produc hormoni și determină simptomele hipertiroidismului pot fi tratați cu iod radioactiv. În 80% din cazuri, acest tratament conduce la un hipotiroidism permanent.
 • Operația. În cele din urmă, intervenția chirurgicală este indicată pentru tratarea nodulilor maligni sau suspecți, precum și a nodulilor benigni simptomatici.
 • Ecoterapia este cea mai potrivită metodă de tratare e nodulilor benigni preponderent solizi de tiroidă. Este singura metodă de tratament neinvazivă.

Pregătirea pacientului înainte de tratamentul cu Ecoterapie

 1. Puncția biopsie și examen histopatologic  din puncție

 2. Analize

Tip analiză Preț Decontat CAS*
Uree 10 DA
Creatinina 10 DA
Glicemie 10 DA
Hemoleucograma 21 DA
Calcitonina 60 NU
Ionograma (Na, K, Ca) 46 DA
Tiroxina (T4) 42 NU
Tiroxina libera (FT4) 42 DA
Triiodotironina (T3) 42 NU
TSH 42 DA
Anticorpi anti tireoperoxidaza (Anti–TPO) 65 DA
Alaninaminotransferaza (ALT/TGP) 10 DA
Aspartataminotranseraza (AST/TGO) 10 DA
TOTAL: 410 RON 144 RON

Lista de mai sus vă prezintă prețul analizelor medicale pe care le puteți face în clinica noastră. De asemenea, aveți informații referitoare și la analizele medicale decontate CAS.

Pentru a beneficia de acestea, trebuie să veniți cu bilet de trimitere de la medicul specialist (endocrinolog). Acesta trebuie să se afle în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

 3. Consultație Cardiologie + EKGeste obligatorie pentru pacienții cu vârsta de peste 50 de ani.

IMPORTANT  DE REȚINUT!

Pacienții care au noduli micști, vor trebui să facă puncția aspirativă cu ac fin pentru extragerea lichidului. Această puncție va se face cu 2-4 zile înainte de tratament.

Uzual, este nevoie de un singur tratament cu Ecoterapie pentru a trata un nodul. Există, însă, și situații când medicul recomandă două sau mai multe tratamente. Cauzele pot fi:

 • dimensiunea nodulului
 • poziționarea nodulului
 • gușa polinodulară
 • mai mulți noduli pe unul sau ambii lobi ai glandei tiroide etc.

Distanța minimă de timp între două tratamente este de 6 luni. 

Ecoterapia este, de asemenea, recomandată și pentru tratarea fibroadenoamelor la sân.

 

Cum poți face tratamentul cu Ecoterapie pentru nodulii tiroidieni?

Dacă ați fost diagnosticat(ă) cu noduli tiroidieni și doriți să vă tratați cu Ecoterapie, iată care sunt următorii pași:

1. Evaluarea în vederea stabilirii eligibilității pentru tratamentul cu Ecoterapie.

 • Nici un pacient nu poate fi tratat cu Ecoterapie decât după ce vine la consultația în vederea stabilirii eligibilității. În cadrul acesteia vi se va face o ecografie cu elastografie în timpul căreia se măsoară mult mai mulți parametri decât la o investigație similară din orice altă clinică / spital.
 • Această investigație se realizează exclusiv la Bio Terra Med Primăverii.
 • Programările se pot face:
  • Telefonic, la unul dintre numerele: 0723.341.001 / 0736.344.650
  • Online – completând formularul de programare de mai jos:

Solicitare programare evaluare eligibilitate

2. Programarea pentru tratament

Pentru a putea face tratamentul cu Ecoterapie pentru noduli tiroidieni este necesar să vă programați. Luați în calcul timpul necesar efectuării analizelor și a puncției biopsice.

Programarea pentru tratament se face exclusiv la numărul de telefon: 0770.480.165 sau prin email la adresa: echotherapy@bioterramed.ro 

3. Monitorizările

În timpul tratamentului cu Ecoterapie nodulul este inactivat. Acesta este primul efect al tratamentului. Un al doilea efect se întinde pe o perioadă de până la doi ani și constă în micșorarea nodulului. De aceea este important să vă monitorizăm și să înregistrăm evoluția post tratament a fiecărui pacient.

Monitorizările se fac la 1, 3, 6 luni, 1 an și 2 ani post tratament.

Monitorizările se fac exclusiv de către medicul care v-a tratat. 

Evaluări eligibilitate Ecoterapie - Bio Terra Med Primăverii

Echotherapy Treatment & Research Eastern European Centre

Abonează-te la canalul nostru de Youtube!